H.C. Andersen Arena: Et ægte eventyr

tilbage

 

H.C. Andersen-året er ved at rinde ud, og aviserne har i de sidste par uger haft travlt med at gøre status over den årelange fest. Der har været et væld af begivenheder, projekter og forestillinger, og de er så vidt muligt holdt i den geniale forfatters livsværks ånd. Har jeg læst. Og så har Tina Turner givet et par numre.
 
Men én ting, måske det mest omfattende H.C. Andersen-relaterede projekt i vor tid, har glimret ved sit fravær i pressen. Jeg taler selvfølgelig om H.C. Andersen Arena, den pragtfulde og overdådige multiarena der allerede for mere end tre år siden blev lanceret af bygherren. Man var så langt fremme, at første spadestik kunne tages allerede i foråret 2003.
 
Kun to år senere trådte hallens operatør så frem - Per Bjerregaard duperede pressen ved at fremvise en forrygende Powerpoint-præsentation. Med Brøndby IF's ord hed det: "Danmark skal have en international multiarena til de store internationale idrætsbegivenheder og kultur- og koncertarrangementer som Danmark i dag går glip af fordi faciliteterne ikke findes."
 
 
Så hvad er det blevet til? Er det kejserens nye klæder? Har Per tabt æggene i muddergrøften, er en fjer blevet til fem høns, eller er der tale om en smuk svane der vokser op i en andegård? Og kan der findes på flere tamme HCA-referencer? Der involverer fugle? Nej, det kan der ikke. Men billederne fra et besøg på anlæggets grund taler tydeligt om hvilket projekt der er i gang derude, og om dets chancer for at lokke en million årlige gæster til pr. år i året hvor vi fejrer nationaldigterens 202-årsfødselsdag. Samt ikke mindst om hvor seriøs og troværdig Per var, da han med bombast meldte sig på multihalscenen.
 
De tre år er fløjet afsted, og det kan undre at Per er så beskeden om det store anlægsarbejde. Det skal da vises frem! Her, kære gæst, er Hans Christian Andersen Arena Park i al sin vælde. Og det er ganske vist.
 
 
Det på nyskabende vis konstruerede skilt varsler, at det er her man finder oplevelserne!
 
 
 
På den anden side af Roskildevej ser vi Høje Tåstrups skyline markere sig mod himlen.
 
 
 
Hele området pulserer i forvejen af liv. I det fjerne skimter man naboen, et genbrugsanlæg under det navnkundige Vestforbrændingen.
 
 
 
Bygningerne mangler stadig lidt finish, før de er klar til at slå portene op for de mange besøgende.
 
 
 
Flere steder er byggeriet holdt i operatørens kendte gule farve.
 
 
 
Garderoberne til de tusindvis af ventede gæster er allerede så godt som klar.
 
 
 
Moderne kunst dekorerer det elegante anlæg rundt om Arenaen.
 
 
 
Et indbydende parklandskab modtager de besøgende.
 
 
 
Med en stenhård satsning på et udbygget offentligt transportnet må infrastrukturen allerede siges at være førsteklasses.
 
 
 
Det er ikke zone 43, men derfor kan det jo alligevel godt være centralt.
 
 
 
F.eks. finder man en lokal filial af spillestedet Vega nede ad stien til Sengeløse. Insisterer man på det originale, er der opsat informative skilte om hvor langt væk det ligger.
 
 
 
Stoltheden er kolossal - også over den nye Arena.
 
 
 
De kritikere der mener at Arenaen ligger langt uden for bymæssig bebyggelse må hermed tage deres ord i sig. Det er faktisk ikke ret langt!
 
 
 
Det sjællandske svar på Malmös Turning Torso siger farvel til de besøgende. Men mon ikke vi kommer til at se meget mere til denne grund uden for Baldersbrønde!
 
-smølle

 

mail